Priser för en bartenderkurs

Vill du utbilda dig till bartender? Vill du även resa och se världen? Varför inte kombinera dessa två sakerna samtidigt? Svenska och internationella bartenderutbildningar finns runt om hela världen så åk till USA och bli bartender!

Svenska bartenderutbildningar finns på väldigt många ställen runt om i världen, du hittar dem både i Europa, i USA, Thailand och Australien exempelvis. European Bartender School är världsledande och den bäst erkända skolan inom branschen och erbjuder bartenderkurser på 25 olika orter i världen. Väljer du att gå en svensk eller internationell utbildning får du räkna med att priserna i stora drag är de samma oavsett var i världen du väljer att utbilda dig. Det är möjligt att du kan hitta lokala utbildningar som är billigare, men om du väljer att gå en sådan så var noga med att kontrollera att du får ett certifikat eller examensbevis efter utbildningen som är känt och accepterat världen över så att du inte begränsar dina möjligheter.

Prisexempel på utbildningar med European Bartender School:

Amsterdam: 15 790 kr utan boende, 18 190 kr med boende
Sunny Beach: 16 790 kr med boende
Las Vegas: 15 290 kr utan boende, 18290 kr med boende
Phuket: 15 690 kr utan boende, 17690 kr med boende
Sydney: 15 290 kr utan boende, 18290 kr med boende
Kapstaden: 14 990 kr utan boende, 16990 kr med boende

Om du väljer att köpa enbart kursen behöver du själv hitta boende och kontrollera vad det kommer att kosta. Du brukar också behöva betala för din egen resa till destinationen samt all mat och de nöjen du vill göra utöver utbildningen. Det som brukar ingå i utbildningarna är kurslitteratur, allt material som används under utbildningen, certifikat efter avslutad och godkänd utbildning samt på vissa utbildningar även studiebesök och gästföreläsningar.

De flesta bartenderskolorna erbjuder delbetalning av avgiften, men du måste ändå komma ihåg att du behöver ha tillräckligt med pengar för att klara dig utan inkomst i minst 4 veckor. Hur mycket pengar du behöver utöver utbildningspriset beror på var du väljer att gå din utbildning eftersom levnadskostnaderna är olika runt om i världen. Så även om utbildningen i Sydney och Phuket är ungefär lika mycket så kommer det troligen kosta dig mindre totalt sett att gå utbildningen i Phuket eftersom det är billigare att vara där.