Fruit Coctail

Fruit Coctail är en slotmaskin utvecklad av Igrosoft som erbjuder en fruktig retrokänsla… och självklart en möjlighet till att vinna pengar!

Hur går spelet till?

Slotmaskinen är en klassisk slotautomat med fem stycken hjul och 9 stycken vinslinjer. Spelet går ut på att få likadana symboler i rad räknat från hjul ett eller fem. Symbolerna som finns med i spelet är vindruvor, äpplen, citroner, vattenmeloner, jordgubbar och självaste ”Fruit Cocktail”. ”Fruit Cocktail” är en wild-symbol och kan bytas ut till vilken annan symbol som helst för att skapa en vinnande kombination, förutom jordgubbssymbolen!

Jordgubben har en ganska betydande roll i spelets design, dels då det är jordgubbsfiguren som sitter längst fram på spelplanen och interagerar med dig. Det här har gjort att spelet ibland är känt som just ”Strawberry”. Men också för att jordgubbssymbolen är vägen till bonusspelet! När tre eller fler jordgubssymboler dyker upp på spelplanen så kommer du automatiskt till bonusspelet.

Du väljer hur mycket du vill satsa och hur många vinstlinjer du vill använda dig av och efter det så är det bara att trycka på knappen för att snurra och hålla tummarna! Får du tre eller fler i rad på någon av de satsade vinstlinjerna så har du vunnit och de olika symbolerna är värda olika mycket pengar. Högsta vinsten får du om du har turen att få fem stycken ”Fruit Cocktail” på en och samma vinstlinje.

Jordgubssymbolen och bonusspelet

När tre eller fler jordgubbar dyker upp på spelplanen så betyder det att du får möjligheten till ett bonusspel med extra vinstchanser. Då öppnas ett nytt spelfönster med tre stycken hjul omringade av en kedja med symboler. När du trycker på start-knappen så börjar först de tre hjulen att snurra som på en vanlig slotmaskin men när hjulen har snurrat klart så kommer en lampa börja lysa på kedjan med symbolerna och till slut stanna på en av dessa symboler. Om symbolen som lampan stannar på är samma som finns på någon av de tre hjulen så har du vunnit och din insats kommer att multiplas ett visst antal gånger. Hur många gånger beror på vilken symbol du vinner på. Får du ett par med ”Fruit Cocktail” så kommer din insats att multiplas hela 100 gånger! Om lampan på kedjan däremot stannar på ”exit” så är bonusomgången över. Var det tre jordgubbar på spelplanen som tog dig till bonusspelet så får du enbart en bonusomgång, men fyra jordgubbar ger dig två omgångar och fem jordgubbar ger dig två omgångar av bonusspelet.

Utseendet och känslan på spelet

Fruit Cocktail ger dig en retrokänsla, så spelet ser ut så som slotmaskiner gjorde när de började komma och grafiken bjuder verkligen inte på något extra, men håller en bra nivå. Spelet inbringar dock känslan av att vara lättspelat och utan massvis med krångliga bonussystem. Det här är en slotmaskin som passar bra för dig som är nybörjare på slotmaskiner eller för dig som helt enkelt vill ha ett lättsamt spel i glada färger med pigg musik. Passa på att gå bartenderkurser i Sverige med pengarna så kan du sedan sitta och sippa riktiga Fruit Cocktail och spela samtidigt!