Åk på Bartenderkurs till Sydney

Varför Australien?

Kanske en dum fråga då det mer eller mindre är ett känt faktum att Australien har en lång lista på saker som lockar oss svenskar. Det är en plats dit många drömmer sig bort och nu för tiden inte bara till det fantastiska sol- och badklimatet utan även för den heta trend som råder gällande Sydney som storstad.

Svenska ungdomar är generellt en drivande generation som vill ut och upptäcka världen, oavsett avstånd. Däremot tycks destinationer som ändå till viss del påminner om vårt svenska samhälle med vår svenska kultur toppa listorna när det kommer till att studera utomlands.

Australien och specifikt Sydney har så mycket mer att erbjuda än bara strandhäng, surf och bad. Här finns ett imponerande utbud av häftiga barer och diskotek, en intressant kulturscen samt ett oändligt naturlandskap att upptäcka. Att välja just Australien som plats för din bartenderutbildning är inte bara ett sätt att fly det kalla Sverigeklimatet utan även en stor fördel när det kommer till dina framtida arbetsgivare. Ett studiediplom från din bartenderutbildning i Australien väger högt i branschen och vill man få ut mer än bara festande av kursen gör man helt rätt i att studera i exempelvis Sydney.

Kostnad för resa och kurs

Kostnaden för att studera till bartender i Australien varierar så klart från skola till skola och det är viktigt att undersöka huruvida den eventuella skolan har något avtal med Sverige. I de fall något sådant finns, kan man ha turen att bli berättigad medel som stöttar upp den ekonomiska delen. En fördel när det kommer till just bartenderkurser är att de sällan är allt för långa utan mest rör sig om några veckor eller max ett par månader.

Leverne i Australien är inte till det billigaste, men planerar man sin resa på bästa sätt går det att hitta bra och rimliga priser för boende och andra kostnader i vardagen.

Visum

Vid studier i Australien krävs det visum för att ta sig in i landet och vilken typ av visum man behöver beror helt och hållet på studiernas längd. Ett turistvisum kan räcka för att komma in lagligt i landet i det fall kursen inte är längre än några veckor, ska man dock stanna kvar längre krävs ett formellt studentvisum. Samtliga visum ansöks direkt online hos DIBP, Department of Immigration and Border Protection då den Australienska ambassaden i Sverige ej handlägger visum.